Tagging på bussholdeplassen? -yes, please!

by

bilde fra Tales Of Thing's hjemmeside, lenker dit -Norsk tekst følger under-

Since March 2010, Kolumbus has been equipping bus stops with individual QR codes, which, when scanned, bring current info on bus departures to your mobile phone. Our installation includes more than 9.000 QR codes at 4.500 stops, and is the first large implementation of QR-codes in the field in Norway.

In an earlier article, we told you how excited we were to learn about the UK-based  TOTeM research  project. There will be a statement released anytime now, in which you can read that Kolumbus has decided to support this project by making our QR mechanism available through their Tales Of Things universe.

You may still access our bus info using any QR reader, on any camera phone. However, if you get the free Tales of Things -app (in AppStore and Android Market), you’ll have the added feature of being able to include your bus stop as a TalesOfThings-thing. Head over to talesofthings.com to learn more what that entails. -We hope you’d like to explore the  world of Tales of Things, and maybe even contribute to their project with your own thoughts and observations!

Dette har strengt tatt ingenting med buss og kollektivtrafikk å gjøre.. men det er vel plass til litt annet artig også? Dersom du er nysgjerrig på hva som foregår i det britiske forskningsprosjektet TOTeM, så kan du nå bruke QR-kodene på bussholdeplassen som din inngangsport! Vi har omtalt Tales Of Things i en tidligere artikkel her på next, og du kan se en video fra dem her på denne siden.

I deres øyne er en bussholdeplass også en «thing»!

TOTeM er et fellesprosjekt mellom 5 universiteter i Storbritannia, og som dere vil kunne lese i kunngjøringen fra dem, så har Kolumbus stilt  «QR-mekanismen» sin til rådighet for dette prosjektet. Med våre mer enn 9.000 rutetid-oppslag merket med QR-koder, fordelt på over 4.500 holdeplasser har Kolumbus Norges første store QR-implementasjon. I tillegg,  skal vi dømme etter responsen fra dere på de tingene vi har dratt igang, så har Rogaland mange reisende med interesse for teknologi og mobile løsninger. Dermed blir det spennede for TOTeM (og for oss!) å se om noen vil være med og leke!

Våre rutetid-QR’er kan fremdeles leses med enhver type QR-leser, uansett mobil-type.  Tales Of Things -appen finnes i AppStore og AndroidMarket, og den er altså nå istand til å bruke QR-koder fra Kolumbus. Gjennom deres app får du opp Kolumbus rutetider som før, men også muligheten til å bruke holdeplassen som en «ting» i TalesOfThings-universet!

Bare sett igang , tagging er lov  -men bare med mobilen !

6 kommentar to “Tagging på bussholdeplassen? -yes, please!”

 1. Einar Hougen Says:

  Her er en kopi av pressemeldingen:

  http://kolumbus.no/downloadfile.php?i=dd28e50635038e9cf3a648c2dd17ad0a

  Please find the press release at the above link!

  plus, TOTeM tech blog: http://fields.eca.ac.uk/totem/?p=729

 2. Tales from a bus stop | TOTeM Says:

  […] https://next.kolumbus.no/2011/02/04/talesofthings/ This entry was posted in Projects, Technology and tagged interactivity, Internet of Things, iPhone, Kolumbus, place, QR Code. Bookmark the permalink. ← Omniuniversity […]

 3. Einar Hougen Says:

  Some 80+ tweets/re-tweets via a digitalurban.org article on Kolumbus’ bus stops and Tales of Things : http://twitter.com/#search?q=http%3A%2F%2Fwww.digitalurban.org%2F2011%2F02%2Fnorway-4000-bus-stop-that-tweet-record.html

 4. Be2Awards to Tales of Things « next.kolumbus.no Says:

  […] Of Things, our collaboration partner for “Bus Stops that Tweet, Record Stories and Provide the Time of the Next Bus via […]

 5. Noruega: paradas de bus con códigos QR para ofrecer información, mostrar la ubicación y dejar mensajes y tweets anónimos TecnoMaps.com Says:

  […] Más información: Kolumbus […]

 6. Tales from a bus stop | Design in the Digital World Says:

  […] https://next.kolumbus.no/2011/02/04/talesofthings/ This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← Omniuniversity tales of things wins Be2Awards → […]

Kommentarer er stengt.


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 45 andre følgere

%d bloggers like this: