Fredagsmoro: Li-Fi -Frontlysene på bussen snakker til deg?

by

Dagens lille sak  er veeeeeeldig off-topic, -men ganske artig. Hent deg en kaffe og sitt ned med denne TED-videoen (12 min) :

Kort fortalt, så er det stor trafikk i det begrensede spekteret for radiokommunikasjon; vi vil gjerne alle sammen være koblet over WiFi med smart-telefonene våre, f.eks ( Les om gratis WLAN fra Kolumbus her). Spekteret for synlig lys er MYE større enn tilsvarende for radio, og det er litt av idéen bak foredraget her: Bruk LED-pærer som belysning overalt, og la LED-pærene modulere en datastrøm, usynlig for våre øyne.  -Som en TV-fjernkontroll på steroider, om du vil.  Li-Fi !

Mobiltelefonene våre har innbygget kamera, og som vi har lært oss, kan det brukes til mer enn familiebildene:  Kameraet er også en sensor som kan hente inn data lagret f.eks. i alle QR-kodene Kolumbus har overalt i Rogaland. Sånn ser det ut (klikk for video), dersom du ennå ikke har forsøkt selv.

Når mobil-kameraet har lært seg å lese data fra LED-belysningen overalt, åpner det seg mange muligheter.

En gang i fremtiden har kanskje bussen som nærmer seg noe å fortelle deg, -og den forteller det via frontlysene sine.  :-)

GOD HELG!

Én kommentar to “Fredagsmoro: Li-Fi -Frontlysene på bussen snakker til deg?”

  1. Einar Hougen Says:

    Fra TU denne uken, om tilsvarende: http://www.tu.no/it/2013/04/08/overforer-3-gbps-fra-taklampa?utm_source=newsletter-2013-04-09&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter

Kommentarer er stengt.


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 45 andre følgere

%d bloggers like this: